Elegantna kavarna in sodobna restavracija

Le Petit Cafe & Restaurant

Since 1996

O nas

Since 1996

V središču Ljubljane, na robu Trga francoske revolucije, poleg Ljubljanskih Križank, se nahaja Le Petit Cafe & Restaurant. Romantičnen letni vrt, elegantna kavarna v francoskem stilu in sodobna restavracija.

Tu se srečata podeželska francoska romantika in eleganca vsakdanjega življenja v mestu. Na kraju z veliko zgodovinske energije, na Trgu francoske revolucije, stoji Plečnikov spominski steber Napoleonovi Iliriji z Vodnikovimi verzi.

Francoska beseda le petit sicer pomeni »majhen«, vendar ob obisku Le Petit Cafeja, ne boste razmišljali o majhnosti ampak o ljubkosti, pravljičnosti, eleganci in modernosti.

Vabljeni na letni vrt in v restavracijo

Letni vrt v poletni senci vas prijazno vabi na jutranjo kavico ali pozen zajtrk ali na popoldanski klepet s prijatelji ob kozarcu izbranega vina.

Poleg letnega vrta je naša ponudba do pred kratkim obsegala Cafe z dekorjem, kakršnega poznamo iz francoskih kavarn, s pestro izbiro toplih napitkov in pijače ter prigrizkov in sladic. Konec leta 2009 pa smo našo ponudbo nadgradili in v 1. nadstropju v intimnem ambientu odprli tudi Restavracijo Le Petit. Rdeča nit francoske elegance se nadaljuje tudi v restavraciji, kjer boste lahko uživali ob dobri hrani.

Restavracija v intimnem ambientu

Le Petit Restaurant

Royal Plate Restaurant & Catering HTML Template
Sodobna restavracija

Prvo nadstropje

Sodobna restavracija

Ni naključje, da so francoske besede, ki opisujejo dobro hrano in strokovnjake na področju kuhinje, kot sta gourmet (sladokusec), haute cuisine (izbrana kuhinja), prišle v vsakdanjo rabo. Naši kuharji iz vsakodnevno svežih sestavin pripravijo jedi tudi po originalnih francoskih receptih. Ponudba jedi je široka in prilagojena vsakemu okusu. Francoska kuhinja je že tako ali tako raznolika zaradi raznolikosti pokrajine. Da pa bi bila ponudba še pestrejša so naši kuharji na jedilnik vnesli tudi nekaj svetovljanskosti, zato se na njem najdejo tudi jedi iz drugih držav. Profesionalno in prijazno osebje Restavracije Le Petit bo prisluhnilo vašim željam in vam bo v pomoč pri izbiri jedi, iz pisanega in raznolikega jedilnika, ki bo zadovoljila vaš okus.

Kuharske mojstrovine in

Več kot 30 vrhunskih vin

Kuharji se zavedajo, da ljudje hrano jemo tudi z očmi, zato veliko pozornosti posvečajo tudi predstavitvi posamezne jedi. V Restavraciji Le Petit so jedi lično in stilsko aranžirane, v skaldu s trendi na področju kulinarike in tako kot z okusom prepričajo tudi vizualno. Ker pa so dobra hrana in dobra vina nerazdružljivi, vam ob dobri hrani v naši restavraciji predlagamo izbiro vina iz naše ponudbe, ki vsebuje več kot 30 vrhunskih vin.

Rezervirajte mizo
Več kot 30 vrhunskih vin

Oddih na letnem vrtu

Le Petit Cafe

Royal Plate Restaurant & Catering HTML Template
Kava z zajtrkom

Kava z zajtrkom

Za začetek dneva po vašem okusu, vam v Cafeju Le Petit zjutraj ponudimo kavico. Belo za sproščena jutra, podaljšano ali čisto kratko, za tiste, ki si želite hiter skok v pester dan. Ob dobri kavi se prileže tudi francoski rogljiček ali kos sveže sadne pite, ki je tako dobra, da je ne boste želeli deliti z nikomer. Poleg kavice vam v Cafeju Le Petit ponujamo tudi različne čaje, ob katerih se lahko pozimi pogrejete, poleti pa uživate v njih ob opazovanju ljudi, ki hitijo po opravkih ali pa si ogledujejo mestne znamenitosti.

Za zdrav začetek dneva si privoščite zajtrk. Izbirate lahko med svežim sadjem, domačimi kosmiči, raznimi domačimi jogurti, jajci na 101 način ali francoskimi rogljički, ki vas bodo spomnili na francoski film, ki si ga že dolgo želite ogledati.

Čez dan vam prijazno osebje Cafeja Le Petit z nasmehom postreže dnevne juhe, solate, quiche, zelenjavne, ribje ali mesne jedi ali pa testenine.

Torte in sladice

Od lahkega obroka do kosila za tiste, ki potrebujejo še veliko energije za pester in dolg dan. Z veseljem vam postrežemo ob srečanju s prijateljico, ki je niste videli že od šolskih dni ali ob resnem poslovnem kosilu, ki obeta nove uspehe.

Predlagamo, da leno nedeljsko jutro, po obisku tržnice, preživite ob edinstveni beli kavi ob kateri se boste počutili kot doma in nadoknadite branje sobotnega časopisa. Leno nedeljsko jutro pa se lahko hitro prelevi v zabaven dan, saj je od Cafeja Le Petit veliko znamenitosti, prireditvenih prostorov, galerij in muzejev oddaljenih le nekaj korakov.

Nismo pa pozabili na male in velike sladkosnede, zato za oboževalce čokolade naša ponudba obsega tudi pregrešno banana nutela torto, da jih omenimo samo nekaj. Se vam že cedijo sline? Preverite našo ponudbo v živo in se prepričajte o raznolikosti. Raznolikost potrjujejo tudi sladice »z vseh vetrov« in med drugim vas razveselimo tudi z belgijskim vafljem, pitami in drugimi tortami. Če pa ste namenjeni na sprehod po mestu ali pa bi radi presenetili goste, ki jih pričakujete zvečer pa v našem Cafeju nudimo sladice tudi za sabo.

Torte in sladice

Naši gostje so povedali...

Kje se nahajamo?

Royal Plate Restaurant & Catering HTML Template

Le Petit Cafe

 • Trg francoske revolucije 4
 • Ljubljana
Odpiralni čas:
 • Pon - Sob od 7.30 do 24.00
 • Nedelja od 7.30 do 24.00
Kontakt:
 • +386 (01) 251 25 75
 • info@lepetit.si
Zemljevid

Le Petit Restaurant

 • Trg francoske revolucije 4
 • Ljubljana
Odpiralni čas:
 • Pon - Sob od 11.00 do 22.00
 • Nedelja od 11.00 do 17.00
Rezervacije:
 • +386 (01) 251 25 75
 • info@lepetit.si
Zemljevid

Rezervirajte mizo